Bocskorcsizma (téli)

Ár: 
142 000 Ft
Cikkszám: 
162
Terméktípus: 

A legkiválóbb strapa csizma akár négy évszakos viselésre. (A nyári változatétol vastagabb talpa - a sarkon három, a talpon két réteg talpbőr - biztosítja alulról a kellő hőszigetelést.) 2-3 mm vastag, kifordított, növényi cserzett marhabőrből készül, ennélfogva rendkívül ellenálló a kemény, éles, szúrós terptárgyakkal szemben, s gyakorlatilag vízhatlan is. A bolyhos húsoldali felület nagyobb mennyiségű zsírt vesz föl, s tart magában, mint amire a szőroldal képes, ennek köszönhető a vízzel szembeni rendkívüli ellenálló képesség.

Mint bármely fonállal varrt termékem, ez is kézzel készül, két tűvel, ami sokkal megbízhatóbb összedolgozási mód a gépi varrásnál. Ráadásul kendercérnával, ami - megfelelő kezeléssel - kopásállóbb a len-, pamut-, vagy műanyag szálaknál. A varrás tartósságát növeli a varróárok, amelynek védelmébe ágyazva a fonál kevésbé van kitéve sérülésnek. A fej varrásainak kopás elleni védelmét szolgálja az is, hogy a talp pereme a szokásosnál inkább túlnyúlik a felső rész oldalán.

A termék nevében a bocskor a lábbeli szabásrendjére utal, ugyanis, a talpbőrök nélkül, egy bőrből szabott a lábfej rész, ugyanúgy, mint a hagyományos bocskoroknál. Erre van varróárokban varrva a talpon az első réteg talpbőr. A második réteg ráragasztásával, peremen rávarrásával, gumizásával lesz a lábbeli alulról teljesen vízhatlan. (Ha a gumit mindig előbb javíttaja a tulajdonos, minthogy az lekopna a bőrig, a csizma műszaki élettartama rendkívül meghosszabítható!)

Az enyhén kunkorodó orr-rész kényelmesebb járást tesz lehetővé, mint a szögletes orrú hagyományos csizmák. A tökéletes kényelmet, hőszigetelést, szellőzést, kellemes száraz érzést a Pásztorműves Dry Foot System - magyarul "kapca" :-) - biztosítja. E csizma kényelmessége annak is köszönhető, hogy méret után, azaz lábra, nem szabványos sablonra készítem.

Rendeltetésszerű használat, s rendszeres karbantartás (tisztítás, varrásvédelem, zsírzás, gumipótlás) mellett 10 év garanciát vállalok rá.

Milyen a jó viselő lábbeli?
Bocskircsizma használata, karbantartása
Zokni helyett kapca! A kapca csavarása.