Mesterfurulya egyszerűbb faragással

Ár: 
70 000 Ft
Cikkszám: 
030
Terméktípus: 

A legtöbbször d' alaphangú mesterfurulyáim általában bármely fekvésben játszhatók (Pista bácsi féle, szilágysági, erdélyi, moldvai, gyimesi, dunántúli). Az itt bemutatott darabok egyszerűbb írásúak.

Készíthetek ilyen furulyákat még esz', e', f' és g' alaphangúra is, külön kérésre olyan hangolással akár, amely kifejezetten csak egy adott tájegységre jellemző. (Pl. moldvai mesterhangszer, vagy dunántúli mesterfurulya. Az előbbinél pl. véknyabb csövet használok, hogy a 3. oktáva hangjai is könnyen jöjjenek, az utóbbinál vastagabbat, hogy a vastag hangok teltebben zengjenek. A síp kiképzése is idomulhat egyik-másik játékmódhoz.) A megrendelő választhat áttetsző (fuvola jellegű), vagy karcos (érdes, mint a hosszifurugla) hangszínűt. Mindkettő mindkét (ablaklik, vagy holdlik) síplyukkal megoldható.

Az ár hasonló kivitelű darab esetén eltérhet a munkaidőráfordítás függvényében.

(A videón az első hangszer egy régebben készített d'-s furulyám, rendkívülire sikerült darab. Hangerőre egyezik az utánakövetkező mesterfurulyával, csupán hangszíne áttetszőbb, végül a fuvolával összehasonlítva érzékelhető az első két furulya emezzel egyező hangereje.)

Itt hallható, miképpen vetekedhet egy furulya a flóta (fuvola) hangjával.