Talpalt magyar bocskor

Ár: 
45 000 Ft
Cikkszám: 
109
Terméktípus: 

Évszázadokon át viselt könnyű, egészséges lábbeli. Mintha mezítláb járna benne az ember, csak a kavics nem szúr, s nem éget a homok. Mezítlábas, előre terhelő járásmódot igányel, ami nagyobb izommunka a sarkos cipős járásnál, cserébe kiküszöböli a cipőviselés okozta lábboltozati, izületi, gerincproblémákat.

Az egyszerűtől abban tér el, hogy varróárokban varrt talpbőr van rajta, amire gumitalpat is ragasztok. Ezzel a bocskor jóval tartósabbá válik: a gumi rendszeres javításával sok éven át viselhető! (Sosem szabad megvárni, hogy bőrig kopjon.) Strapa változatát kifordított bőrrel készítem. (Vibram talppal 51 000 Ft az ára, ezért cserébe ritkábban szorul javításra.) Kerek orrú, felül keresztpánttal a kényelmesebb viselés kedvéért, valamint varrott sarokkal. Hegyes orrú változata tót bocskor címen itt található.

Ajánlom történelmi viseletekhez, jelmezekhez, hagyományőrző csoportoknak, néptáncosoknak.

Bocskor rendeléséhez szükséges, hogy az ügyfél pontosan körülrajzolja talpát - inkább többször, hogy az esetleges rajzolási hibákat kiküszöbölje - (amennyiben van a két lába közt jelentősebb eltérés, mindkettőt), s az alábbi ábrán jelölt helyen mérje meg lábfeje körfogatát, valamint a kezén a középső 3 ujja szélességét a rajzon nyilakkal közrefogott helyen. Ezen adatokat küldje el az impresszumban megadott postai címemre.