Talpalt tót bocskor

Ár: 
49 000 Ft
Cikkszám: 
108
Terméktípus: 

A bocskor hegyes orrú változata, hívták oláh bocskornak is, s természetesen magyarok is hordták. (Talpalatlanul 33000 Ft.)

Évszázadokon át viselt könnyű, egészséges lábbeli. Mintha mezítláb járna benne az ember, csak a kavics nem szúr, s nem éget a homok. Mezítlábas, előre terhelő járásmódot igányel, ami nagyobb izommunka a sarkos cipős járásnál, cserébe kiküszöböli a cipőviselés okozta lábboltozati, izületi, gerincproblémákat.

Az egyszerűtől abban tér el, hogy varróárokban varrt talpbőr van rajta, amire gumitalpat is ragasztok. Ezzel a bocskor jóval tartósabbá válik: a gumi rendszeres javításával sok éven át viselhető! (Sosem szabad megvárni, hogy bőrig kopjon.) Strapa változatát kifordított bőrrel készítem. (Vibram talppal 54 000 Ft az ára, ezért cserébe ritkábban szorul javításra.) Hegyes orra kevésbé ráncolt, mint a magyar bocskoré. Felül keresztpánt van rajta a kényelmesebb viselés kedvéért, valamint varrott a sarka.

Ajánlom történelmi viseletekhez, jelmezekhez, hagyományőrző csoportoknak, néptáncosoknak.

Bocskor rendeléséhez szükséges, hogy az ügyfél pontosan körülrajzolja talpát - inkább többször, hogy az esetleges rajzolási hibákat kiküszöbölje - (amennyiben van a két lába közt jelentősebb eltérés, mindkettőt), s az alábbi ábrán jelölt helyen mérje meg lábfeje körfogatát, valamint a kezén a középső 3 ujja szélességét a rajzon nyilakkal közrefogott helyen. Ezen adatokat küldje el az impresszumban megadott postai címemre.