Egyszerű magyar bocskor

Ár: 
28 000 Ft
Cikkszám: 
107
Terméktípus: 

Évszázadokon át viselt könnyű, egészséges lábbeli. Mintha mezítláb járna benne az ember, csak a kavics nem szúr, s nem éget a homok. Mezítlábas, előre terhelő járásmódot igányel, ami nagyobb izommunka a sarkos cipős járásnál, cserébe kiküszöböli a cipőviselés okozta lábboltozati, izületi, gerincproblémákat.

Két félét készítek: a kerek orrú magyar bocskort, s a hegyes tót vagy oláh bocskort. (Ez utóbbi 33 000 Ft.) Az egyszerű kivitel talpalatlan, belül talpbéléssel ( tákkal), a legtöbb régi darabbal szemben sarokrésze is van, hogy kényelmesebb legyen. Egy lábfejpántot is szoktam belerakni, hogy ne kotyogjon, (a keresztszíj kényelmetlenebb). Kb. egy év után lyukad ki a talpa, ha nem az orránál, még egy darabon így is viselhető, csak a ták legyen ép. Ennél drágább, de jóval tartósabb (évekre, évtizedekre szóló viselet), sokszor javítható a talpalt bocskor, melyet szintén készíthetek a hegyes orrú változatban is.

Ajánlom történelmi viseletekhez, jelmezekhez, hagyományőrző csoportoknak, néptáncosoknak.

Bocskor rendeléséhez szükséges, hogy az ügyfél pontosan körülrajzolja talpát - inkább többször, hogy az esetleges rajzolási hibákat kiküszöbölje - (amennyiben van a két lába közt jelentősebb eltérés, mindkettőt), s az alábbi ábrán jelölt helyen mérje meg lábfeje körfogatát, valamint a kezén a középső 3 ujja szélességét a rajzon nyilakkal közrefogott helyen. Ezen adatokat küldje el az impresszumban megadott postai címemre.