Kiss Ádám

Kiss Ádám

Alandon élő megrendelőm ajánlása:

"Orgonaművészi diplomámat 1988-ban szereztem a Zeneakadémián. 1990 óta Finnországban élek. Mi orgonisták többnyire hangszerünk szakértői, sőt megszállottjai vagyunk. Az én esetemben a hangszerek iránti szenvedély kiterjed a zongorákra, harmóniumokra, csembalókra, blockflötékre is.

Számos kiváló, nem egyszer világhírű historikus és modern hangszerrel ismerkedhettem meg különböző helyzetekben, hol mint koncertező orgonista, hol híres európai hangszergyártóknál tett látogatások során.

Ezzel a háttérrel úgy látom, hogy a Szűcs Gergely által készített hosszúfurulyám csak a legmagasabb mércével mérhető, nagyszerű hangszer, hangja varázslatos, transzcendentális dimenziókba emel. Nem tartozom e hangszer kiváló művelői közé, de mint klasszikus zenésznek a hosszúfurulyán való játék munkám ellenpólusát, a pihenés és meditáció kivételesen intenzív pillanatait jelenti.

Szűcs Gergely munkássága véleményem szerint egy kivételesen értékes magyar kézműves és művészi hagyományt képvisel igen magas színvonalon és innovatív formában.

Kiss Ádám orgonaművész, egyházzenész, zongoratanár, amatőr furulyás"

Orgonajátéka itt hallható:

Kiss Ádám orgonál: J.S.Bach: C-dúr Toccata