Kézműves túracsizma (bocskorcsizma), nyári

Ár: 
180 000 Ft
Cikkszám: 
163
Terméktípus: 

Ez a hihetetlen könnyű, magam fejlesztette túracsizma kiváló védelmet nyújt a lábnak a természetes viszontagságok ellen tavasztól őszig. (A téli változattól az egy rétegű - így hajlékonyabb - talp teszi könnyebbé, kényelmesebbé, ami viszont fagypont körül, vagy alatt nem nyújt elegendő hőszigetelést.)

Mivel 2-3 mm vastag, kifordított, növényi cserzett marhabőrből készül:

- Rendkívül ellenálló a kemény, éles, szúrós terptárgyakkal szemben.

- Lényegében vízhatlan is. A bolyhos húsoldali felület nagyobb mennyiségű zsírt vesz föl, s tart magában, mint amire a szőroldal képes. Ennek, s a modern cipőipari ragasztóanyagnak köszönhető a vízzel szembeni rendkívüli ellenálló képesség.

A "bocskorcsizma" név a lábbeli szabásrendjére utal. Egy bőrből szabom a lábfej részt, ugyanúgy, mint a hagyományos bocskoroknál. Erre van varróárokban varrva a talpbőr. A gumi ráragasztásával lesz a lábbeli alulról teljesen vízhatlan.

Kézzel varrott, két tűvel, ami sokkal megbízhatóbb összedolgozási mód a gépi varrásnál. Ráadásul kendercérnával, ami - megfelelő kezeléssel - kopásállóbb a len-, pamut-, vagy műanyag szálaknál. A varrás tartósságát növeli a varróárok, amelynek védelmébe ágyazva a fonál kevésbé van kitéve sérülésnek. A fej anyagát, varrásait védi a nyűvődéstől az, hogy a talp pereme a szokásosnál inkább túlnyúlik a felső rész oldalán.

Az enyhén kunkorodó orr-rész kényelmesebb járást tesz lehetővé, mint a szögletes orrú hagyományos csizmák.

A tökéletes kényelmet, hőszigetelést, szellőzést, kellemes száraz érzést a Pásztorműves Dry Foot System - magyarul "kapca" :-) - biztosítja. E túracsizma kényelmessége annak is köszönhető, hogy méret után, azaz lábra, nem szabványos sablonra készítem. (A bocskorcsizma méretvételéről, rendelés lebonyolításáról itt érdeklődhet. Az ár az egyedi igények, használati tulajdonságok függvényében kisebb mértékben változhat.)

Bosszúságot okoz önnek a műanyag bélésű bakancs okozta kellemetlen lábszag, lábgomba? Vagy az, hogy természetes anyagú túrabakancsa túl hamar átázik? A drága mikromembrán-texes vadászcsizmájába egy év használat után a lába belepállik? Vagy csak nemes egyszerűséggel elveszíti vízhatlanságát? Munkavégzés során gumicsizma használatára kényszerül, de azt nem bírja a lába? Nehezen talál a lábára való túrabakancsot a kereskedőknél? Akkor túracsizmámat az ön számára találtam ki!

Gazdálkodóknak, természetvédelmi őröknek, vadászoknak, horgászoknak, túrázóknak: szabad ég alatt, természetes viszontagságok között működő embereknek melegen ajánlom.

Rendeltetésszerű használat, s rendszeres karbantartás (tisztítás, varrásvédelem, zsírzás, gumipótlás) mellett 5 év garanciát vállalok rá. (Ha a gumit mindig előbb javíttaja a tulajdonos, minthogy az lekopna a bőrig, a túracsizma műszaki élettartama rendkívül meghosszabítható!)

A "bocskorcsizma" fejlesztésével, a túracsizma használatával, karbantartásával, ápolásával kapcsolatban, valamint a kapcacsavarásról szeretettel javaslom az alábbi videókat.

 

Milyen a jó viselő lábbeli?
Bocskorcsizma használata, karbantartása
Zokni helyett kapca! A kapca csavarása.