Kézműves túracsizma (bocskorcsizma), téli

Ár: 
260 000 Ft
Cikkszám: 
162
Terméktípus: 

Ez a magam fejlesztette túracsizma a legkiválóbb akár négy évszakos viselésre is.

Mivel 2-3 mm vastag, kifordított, növényi cserzett marhabőrből készül:

- Rendkívül ellenálló a kemény, éles, szúrós terptárgyakkal szemben.

- Lényegében vízhatlan is. A bolyhos húsoldali felület nagyobb mennyiségű zsírt vesz föl, s tart magában, mint amire a szőroldal képes. Ennek, s a modern cipőipari ragasztóanyagnak köszönhető a vízzel szembeni rendkívüli ellenálló képesség.

A sarkon három, a talpon két réteg talpbőr biztosítja alulról a kellő hőszigetelést. Ezzel a szerkezettel a nyári túracsizmáénál ridegebb a lábbeli talpa, de annyival jobban is őrzi a láb melegét.

Kézzel varrott, két tűvel, ami sokkal megbízhatóbb összedolgozási mód a gépi varrásnál. Ráadásul kendercérnával, ami - megfelelő kezeléssel - kopásállóbb a len-, pamut-, vagy műanyag szálaknál. A varrás tartósságát növeli a varróárok, amelynek védelmébe ágyazva a fonál kevésbé van kitéve sérülésnek. A fej anyagát, varrásait védi a nyűvődéstől az, hogy a talp pereme a szokásosnál inkább túlnyúlik a felső rész oldalán.

Az enyhén kunkorodó orr-rész kényelmesebb járást tesz lehetővé, mint a szögletes orrú hagyományos csizmák.

A tökéletes kényelmet, hőszigetelést, szellőzést, kellemes száraz érzést a Pásztorműves Dry Foot System - magyarul "kapca" :-) - biztosítja. A bocskorcsizma kényelmessége annak is köszönhető, hogy méret után, azaz lábra, nem szabványos sablonra készítem.

Bosszúságot okoz önnek a műanyag bélésű bakancs okozta kellemetlen lábszag, lábgomba? Vagy az, hogy természetes anyagú túrabakancsa túl hamar átázik? A drága mikromembrán-texes vadászcsizmájába egy év használat után a lába belepállik? Vagy csak nemes egyszerűséggel elveszíti vízhatlanságát? Munkavégzés során gumicsizma használatára kényszerül, de azt nem bírja a lába? Nehezen talál a lábára való túrabakancsot a kereskedőknél? Akkor ezt a túracsizmát az Ön számára fejlesztettem ki!

Gazdálkodóknak, természetvédelmi őröknek, vadászoknak, horgászoknak, túrázóknak: szabad ég alatt, természetes viszontagságok között működő embereknek melegen ajánlom!

Rendeltetésszerű használat, s rendszeres karbantartás (tisztítás, varrásvédelem, zsírzás, gumipótlás) mellett 5 év garanciát vállalok rá. (Ha a gumit mindig előbb javíttaja a tulajdonos, minthogy az lekopna a bőrig, a túracsizma műszaki élettartama rendkívül meghosszabítható!)

A "bocskorcsizma" fejlesztésével, a túracsizma használatával, karbantartásával, ápolásával kapcsolatban, valamint a kapcacsavarásról szeretettel javaslom az alábbi videókat.

Milyen a jó viselő lábbeli?
Bocskircsizma használata, karbantartása
Zokni helyett kapca! A kapca csavarása.